ZF 24

ARIS are in monitorizare circa 80 de proiecte

11.12.2007, 13:51 13

Agentia Romana de Investitii Straine (ARIS) are in monitorizare circa 80 de proiecte in valoare de 3 miliarde de euro, un nivel asemanator cu cel din 2006.

"Din totalul de circa 7 miliarde euro investitii straine estimate pentru anul acesta, apreciez ca investitii de circa un miliard de euro au trecut pe la ARIS", a pus Monica Barbuletiu, vicepresedinte al ARIS.

Oficialii ARIS estimeaza ca atractivitatea Romaniei se va mentine pentru investitorii straini in urmatorii ani, chiar daca Bulgaria, Serbia sau Macedonia au rate de impozitare mai mici sau in Ucraina forta de munca este mai ieftina.

"Romania este apreciata nu numai pentru pretul redus al fortei de munca, ci pentru expertiza industriala si calitatea specialistilor", a spus Barbuletiu.

Sorin Vasilescu, directorul general al ARIS, estimeaza ca pina in 2012 nivelul investitiilor straine va fi de circa 5-6 miliarde de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO