ZF 24

Apple vrea sa deschida 50 de magazine noi in 2010

15.11.2009, 16:51 17

Apple, producatorul dispozitivelor iPhone si iPod, a anuntat caintentioneaza sa deschida 40-50 de magazine de retail anul viitor,cu scopul de a atrage mai multi clienti din diverse zone. Pestejumatate din noile magazine vor fi construite in afara StatelorUnite, printre care unul in Londra, unul in Paris si doua inShanghai.

Ron Johnson, vice presedintele diviziei de retail a companieiApple, a spus ca firma se asteapta la un sezon de sarbatori cuvanzari mari. In prezent, Apple are 280 de magazine in zece tari.Magazinele, lansate in urma cu opt ani, s-au dovedit a fi foartepopulare printre consumatori. Apple a raportat un numar de 45,9milioane de vizitatori in magazine, in timpul celui de-al treileatrimestru, cu 7 % mai multi comparativ cu aceeasi perioada a anuluitrecut. Magazinele au generat venituri de 1,87 miliarde de dolariin trimestrul trei al acestui an, cel mai mare nivel de pana acumsi cu 9 % mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.Valoarea actiunilor Apple a crescut cu 52 de centi la 203,77 dolaripe bursa Nasdaq.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO