ZF 24

Apple, atacat pe teren propriu. Compania norvegiana Opera Software pregateste un browser internet care sa inlocuiasca aplicatia Safari de pe iPhone

10.02.2010, 21:06 23

Compania norvegiana Opera Software a anuntat ca va lansa oversiune noua de browser care va putea fi folosita pe telefoaneleiPhone de la Apple, promitand sa ofere viteze mai mari dedescarcare decat mini-aplicatia realizata de compania lui SteveJobs, Safari, informeaza Reuters.

Mai multi analisti au declarat ca Apple ar putea incerca saopreasca accesul companiilor rivale la experienta internet de peiPhone, acesta fiind punctul forte prin care Apple si-a atras departea sa clientii.

"Este o mutare incitanta cea facuta de Opera, putand duce ladecizia Apple de a nu permite ca aplicatia Opera sa fie oferitaprin serviciul App Store al companiei", a declart Geoff Blaber,analist in cadrul CCS Insight.

Opera a raspuns ca nu vede niciun motiv pentru care browserul,cel mai folosit pe telefoanele mobile la nivel mondial, ar firespins. "Nu l-am pus inca la vanzare pe App Store. Totusi, speramca Apple nu va refuza utilizatorilor ei posibilitatea de a alege oalta experienta web", a spus Jon von Tetzchner, cofondatorOpera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO