ZF 24

Apple a lansat telefonul iPhone in Statele Unite

01.07.2007, 16:50 13

Telefonul mobil iPhone, produs de grupul american Apple, a fost lansat vineri in SUA, in conditiile in care mii de cumparatori au format cozi in fata magazinelor care comercializeaza terminalul, considerat un produs revolutionar pentru industria de profil, transmite Reuters.
IPhone, care combina un telefon, un browser Web si un player audio si video, este vandut la pretul de 500 de dolari sau 600 de dolari, in functie de memorie.
Viitorii cumparatori s-au adunat in fata magazinelor Apple si ale operatorului de telefonie mobila AT&T, cu care producatorul a incheiat un acord exclusiv de distributie in SUA, cu durata de cel putin doi ani,
"Nu am dormit de o zi si jumatate", a declarat, la iesirea dintr-un magazin Apple din New York, Grant Johnson, un contabil in varsta de 41 de ani.
Apple are ca obiectiv vanzarea a 10 milioane de telefoane iPhone, pana in 2008, echivalentul unei cote de 1% pe piata mondiala de profil.
Multi specialisti apreciaza ca pretul actiunilor Apple ar putea avansa cu 30%, anul viitor, daca telefonul va avea succes, in vreme ce alti analisti avertizeaza ca titlurile grupului sunt deja evaluate la un nivel ridicat.
Actiunile companiei s-au apreciat vineri cu 1,2%, la 122,05 dolari, si au crescut cu peste 30% dupa luna ianuarie, cand Jobs a prezentat iPhone.
Telefonul ar putea fi comercializat in Europa inainte de sezonul vancantelor de iarna, dar Apple nu a anuntat inca operatorul care va detine drepturile de distributie, in pofida crestesterii specualtiilor privind un posibil acord cu Vodafone. IPhone va fi disponibil in Asia incepand cu 2008. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO