ZF 24

Aplicaţia zilei

Aplicaţia zilei

Autor: Ioana Nita

01.10.2013, 20:18 1272

Nume: ING Pay

Platformă soft: Google Android – doar pentru gama Galaxy de la Samsung, modelele S, Plus, SII, SII Plus, SIII, S4, Note II, şi Apple iOS - doar pentru iPhone 4 şi 4S, urmează şi iPhone 5. Pentru a folosi aplicaţia iPhone-urile necesită o husă specială pentru a dispune de conexiunea NFC.

Preţ: aplicaţia este gratuită, însă pentru utilizarea acesteia este necesară plata a 50 de lei comision de emitere şi 50 de lei taxa anuală de administrare, sumă în care este inclus şi  pachetul cu cardul micro SD special şi amplificatorul pentru semnalul NFC în cazul telefoanelor Samsung sau husa specială pentru iPhone.

Dezvoltator: Oberthur Technologies România pentru ING Bank România

Funcţionalitate: Aplicaţia le permite clienţilor ING să facă plăţi în limita a 100 de lei pe tranzacţie, fără introducerea PIN-ului, prin atingerea smartphone-ului de POS-urile contactless instalate la comercianţi. Aplicaţia foloseşte tehnologia de cumunicaţii fără fir NFC (Nera Field Comunication) şi Visa fără contact (contactless) şi necesită o conexiune la internet. Pentru a face plăţi cu smartphone-ul la comercianţi, banca pune la dispoziţia clienţilor pe lângă aplicaţia ING Pay şi un card micro SD special şi un amplificator al semnalului NFC în cazul telefoanelor Android şi o husă specială pentru iPhone-uri.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO