ZF 24

Anunţul care zguduie lumea inteligenţei artificiale: OpenAI îl numeşte pe fostul şef al platformei Twitch ca CEO interimar, în timp ce Sam Altman, cunoscutul lider al companiei AI, se va alătura Microsoft

Anunţul care zguduie lumea inteligenţei artificiale:...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.11.2023, 12:08 2482

OpenAI l-a numit pe fostul şef al Twitch, Emmett Shear, la conducerea startup-ului, înlocuindu-l pe Sam Altman, care se va alătura principalului susţinător al companiei, Microsoft, pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenţei artificiale, a declarat duminică directorul general al gigantului software, potrivit Reuters.

„Aşteptăm cu nerăbdare să îl cunoaştem pe Emmett Shear şi să începem lucrul alături de noua echipă de conducere a OpenAI!", a postat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, pe platforma de socializare X. El a adăugat că Microsoft îşi menţine angajamentul faţă de parteneriatul său cu OpenAI.

Decizia de a nu-l repune pe Altman în funcţia de CEO al companiei din spatele ChatGPT a zădărnicit eforturile investitorilor şi angajaţilor de a stabiliza dinamica firmei, după ce consiliul de administraţie l-a concediat vineri, o mişcare surprinzătoare care a zguduit lumea tehnologiei.

Aceştia se tem că demiterea sa bruscă ar putea duce la un exod în masă al tinerelor talentele şi ar putea avea un impact negativ asupra unei viitoare vânzări de acţiuni în valoare de 86 de miliarde de dolari.

Nadella a declarat că Altman se va alătura Microsoft pentru a „conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenţei artificiale".

Reuters a relatat anterior că Altman se afla în discuţii despre o posibilă revenire la OpenAI şi despre schimbarea structurii de guvernanţă a companiei, chiar dacă se gândea să lanseze o nouă întreprindere de inteligenţă artificială.

Altman şi Greg Brockman, care a renunţat la funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al OpenAI ca parte a remanierii conducerii, s-au alăturat duminică directorilor executivi la sediul companiei.

La scurt timp după anunţul intern privind numirea lui Shear, angajaţii „au părăsit în masă" sediul OpenAI din San Francisco, potrivit The Information.

Zeci de angajaţi şi-au anunţat duminică decizia de a demisiona, a precizat publicaţia.

OpenAI a dat startul freneziei AI în urmă cu un an, lansând ChatGPT. În foarte scurt timp, chatbotul a devenit una dintre aplicaţiile software cu cea mai rapidă creştere din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO