ZF 24

Anul 2013 a fost bun pentru Novartis în România: „Am avut o prezenţă bună în Alzheimer, hipertensiune, Parkinson şi transplant"

Anul 2013 a fost bun pentru Novartis în România: „Am...

Autor: Ioana David

18.12.2013, 00:06 1125

Compania farmaceutică elveţiană Novartis, care pe piaţa locală este prezentă prin intermediul a patru divizii, a recrutat oameni noi în echipa de management în ultimele luni şi se pregăteşte de actualizarea listelor de medicamente compensate, având în aşteptare 13 produse pentru aceste liste.

„Anul 2013 a fost bun (pentru Novartis în România – n.red.). Am avut o prezenţă bună în Alzheimer, hipertensiune, Parkinson şi transplant. La nivelul pieţei, 2013 a fost în linie cu cel anterior, diferenţa venind din pregătirea pentru noile liste de compensate. Anterior altele erau discuţiile de pe agenda publică“, a spus Elena Mitova, director regional România, CIS (Commonwealth of Independent States) Cluster & Ucraina în cadrul Novartis Pharma.

Mitova, de origine bulgară, şi-a început mandatul din România în urmă cu doi ani, iar în 2013 a recrutat oameni noi în echipa de management. Începând cu octombrie din echipă face parte Alina Culcea, în funcţie de head of public affairs and market access, după ce anterior fusese director general adjunct al Actavis. O mişcare surprinză­toare a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni, când în echipa de oncologie a fost adusă ca şi consultant, Ioana Bianchi, cu o experienţă vastă în sectorul public la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Cea mai recentă funcţie deţinută de Ioana Bianchi a fost aceea din care coordona biroul din cadrul Ministerului Sănătăţii ce evaluează medicamentele noi care urmează să fie introduse pe lista de compensate. Ea a renunţat la poziţia din minister la 1 septembrie. Din august, echipa Novartis are un nou lead of legal în persoana Gabrielei Popescu, care a venit din sectorul FMCG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO