ZF 24

ANSVSA a făcut peste 8.500 de controale şi a dat 98 de amenzi în valoare de 166.200 lei

ANSVSA a făcut peste 8.500 de controale şi a dat 98 de...

Autor: Ioana Nicolescu

09.03.2016, 13:09 56

Potrivit unui comunicat, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a efectuat în luna februarie, 8.528 de controale, în urma cărora au fost aplicate 123 de avertismente şi 98 de amenzi contravenţionale în valoare de 166.200 de lei.

Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

"Neconformităţile constate şi sancţionate au fost cele privind respectarea regulilor de igienă, adică depozitare, pereţi, tavan, paviment, spaţii, contract şi proces verbal DDD, SNCU, ustensile, utilaje, autocontrol, manipulare, lumină fără protecţie, substanţe dezinfectante, sursă apă caldă, mucegai, corpuri iluminat, infiltraţii, vestiar, recipiente deşeuri, păstrare substanţe degresante, boiler", informează ANSVSA.

De asemenea, au fost neconformităţi privind documentarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare, lipsa HACCP, documentaţie). Au mai fost neconformităţi legate de produse (etichetare, buletine analiză), dar şi privind personalul (fişe aptitudini, control sănătate, curs igienă, examene medicale).

Potrivit comunicatului, unităţile verificat de ANSVSA sunt din industria agroalimentară şi desfăşoară activităţi pe domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare pentru alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO