ZF 24

ANSVSA: 250.000 de mici producatori se vor inregistra pentru a comercializa alimente

30.01.2007, 16:51 23

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) estimeaza ca circa 250.000 de mici producatori se vor inregistra, in urmatoarele sase luni, pentru a obtine aprobare de comercializare a alimentelor, a declarat, astazi, presedintele institutiei, Marian Avram.
Un ordin emis de ANSVSA, publicat in Monitorul Oficial pe 8 ianuarie, prevede ca micii producatori sa poata realiza vanzari directe de produse primare, precum laptele, branza, carnea de pasare sau ouale, doar in localitatea de provenienta sau in cele invecinate, iar vanzarile cu amanuntul a alimentelor de orgine animala si nonanimala doar pe raza judetului. Totodata, micii producatori trebuie sa fie inregistrati la ANSVSA pentru a-si putea comercializa produsele.

Termenul de la care prevederea intra in vigoare era stabilit initial la 18 ianuarie, insa institutia a emis recent o derogare pentru micii producatori, care mai pot vinde lapte, branza, peste sau miere in afara judetului de provenienta pana la jumatatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO