ZF 24

ANRCTI: 4 mil. romani si-au activat roaming-ul, 90.000 au cerut euro-tariful

ANRCTI: 4 mil. romani si-au activat roaming-ul, 90.000 au cerut euro-tariful
04.10.2007, 15:59 7

Piata locala de telefonie mobila numara la sfarsitul lunii august a anului curent 19,5 milioane de utilizatori, din care patru milioane aveau activate serviciile de roaming, conform datelor publicate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

Din cele patru milioane de utilizatori care au activat serviciul de roaming, aproximativ 90.000 au ales sa le fie aplicat "eurotariful" impus de Comisia Europeana pentru apelurile realizate/primite inafara Romaniei, pe teritoriul Uniunii Europene.

"Toti operatorii de telefonie mobila din Romania, inclusiv Zapp, care nu intra sub incidenta reglementarii europene, practica in prezent tarifele maxime reglementate, respectiv 49 eurocenti pe minut plus TVA pentru apelurile efectuate in strainatate si 24 eurocenti pe minut plus TVA pentru apelurile primite in strainatate, cu exceptia situatiilor in care utilizatorii au optat pentru un pachet de servicii care include tarife preferentiale pentru apelurile in roaming", conform datelor ANRCTI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO