ZF 24

Anghel, BCR: Actionarii bancilor isi pun intrebari privind predictibilitatea Romaniei. Semnalele transmise de stat nu sunt favorabile

10.11.2009, 13:38 17

Actionarii straini ai bancilor se uita la predictibiltateaRomaniei, dar semnalele pe care statul le transmite nu suntfavorabile, a declarat marti Lucian Anghel, economistul-sef alBCR.

"Actionarii care investesc in bancile din Est, care sustinfinantarile, isi pun aceasta intrebare: este Romania o economiepredictibila, care utilizeaza eficient resursele? As vrea sa imispuna cineva cat va fi TVA la sfarsitul lui 2010", spuneAnghel.

Economistul BCR noteaza ca sectorul bancar a fost pana acum uncampion al eficientizarii costurilor."Am dori sa vedem si dinpartea sectorului de stat acest lucru, pentru ca devine un jucatordin ce in ce mai important in ce priveste intermedierea financiarasi am vrea sa vedem ca gandeste la fel ca sectorul privat inutilizarea resurselor", a mentionat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO