ZF 24

Angela Creţu, unul dintre executivii români care a ajuns în cea mai înaltă poziţie de management la nivel mondial, şi-a dat demisia de la conducerea grupului Avon, după o carieră de 25 de ani în cadrul companiei, din care ultimii patru în calitate de CEO

Angela Creţu, unul dintre executivii români care a...

Autor: Roxana Rosu

30.11.2023, 17:42 1719

Angela Cretu, unul dintre executivii români care a ajuns în cea mai înaltă pozitie la nivel mondial, cea de CEO, şi-a dat demisia de la conducerea Avon, după o carieră de 25 de ani în cadrul companiei, din care ultimii patru în calitate de director executiv.

”După o călătorie incredibilă de 25 de ani la Avon, dintre care ultimii patru în calitate de CEO, am luat decizia de a demisiona din funcţia de director executiv şi de a începe să explorez noi căi de dezvoltare personală. Voi continua să sprijin comunitatea mea iubită în calitate de consilier senior al Comitetului consultativ internaţional Avon şi în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie la  Avon Products Inc”, a anuntat Angela Cretu într-un mesaj pe reteaua Linkedn.

Functia de CEO Avon va fi preluată anul viitor de Kristof Neirynck, care a fost director de marketing în ultimii 2 ani.

”Să pui capăt unei poveşti de dragoste, mai ales uneia atât de frumoase ca a mea, nu este niciodată uşor. Am avut privilegiul de a experimenta o călătorie de-a dreptul fascinantă, captivantă şi plină de satisfacţii. Este dificil de descris în cuvinte, dar, chiar şi acum, în timp ce scriu acest mesaj, pot simţi impactul său ca pe o energie tangibilă, care îmi stă în piept, îmi încălzeşte inima şi chiar îmi aduce lacrimi de mândrie în ochi. Reflectând asupra călătoriei mele personale de creştere şi transformare, mă simt cu adevărat binecuvântată”, a mai spus Angela Cretu în mesaj.

Executivul român a fost numit la conducerea AVON în 2021, după ce fusese timp de trei ani vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, fiind responsabilă de 18 ţări din regiune. Numirea româncei a venit atunci pe fondul preluării Avon de către gigantul brazilian Natura, care deţine deja The Body Shop şi Aesop.

Absolventă a Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul ASE, ea a început să lucreze la Avon în 1999. S-a angajat atunci ca area sales manager al companiei în Constanţa, de unde, în câţiva ani a evoluat înspre conducerea operaţiunilor de pe piaţa din România, funcţie pe care a ocupat-o patru ani şi jumătate. În ultima parte a mandatului de conducere a Avon România se ocupa şi de coordonarea pe plan regional (zece ţări) a operaţiunilor companiei. 

În 2009, la 34 de ani, devenea cel mai tânăr vicepreşedinte din istoria Avon.

Cititi povestea fabuloasă a tinerei plecată din Constanta şi care a ajuns unul dintre cei mai puternici CEO la nivel mondial

În 2011 a devenit director general al filialei Avon din Rusia, în cadrul celei unei ample reorganizări a conducerii companiei americane cu activităţi în vânzările directe de produse cosmetice. În februarie 2015, Angelei Creţu i s-au extins atribuţiile, fiind numită şi director general pentru Turcia, dar şi vicepreşedinte în Africa şi Orientul Mijlociu, devenind una dintre cele mai bine plătite românce din istorie şi cea mai bine poziţionată româncă expatriată de până atunci. Din octombrie 2016 şi până la începutul lui 2021  a fost vicepreşedinte al grupului Avon pentru Europa Centrală,  de unde a făcut saltul în noul său rol, de CEO Avon.

Acum sunt gata să merg mai departe, deoarece ştiu că echipa este pregătită să conducă mai departe extraordinara noastră comunitate Avon. Această echipă a transformat lanţul nostru valoric, transformând costurile odinioară împovărătoare într-o valoare mai bună şi o experienţă mai bună pentru reprezentanţii, clienţii, asociaţii şi, în cele din urmă, pentru acţionarii noştri. Această echipă a îndrăznit să treacă de la modelul tradiţional de vânzare directă Avon, vechi de un secol, la o strategie omnichannel de mare impact, o mişcare istorică, deschizând o nouă eră pentru iubita noastră companie. Sunt mândru să trec ştafeta către Kristof Neirynck anul viitor, împreună cu afacerea şi echipa mea preţioasă”, sune ANgela Cretu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO