ZF 24

​Andrei Koszti, regional commercial manager CTP: România este foarte interesantă şi devine din ce în ce mai interesantă pentru investitori. Partea de vest a Europei nu o duce bine deloc, observăm o migrare către România

​Andrei Koszti, regional commercial manager CTP:...

Autor: Miruna Diaconu

31.10.2023, 19:42 394

Andrei Koszti, regional commercial manager CTP, spune că mediul de business din Vestul Europei întâmpină nişte dificultăţi care determină anumite companii să se orienteze către a investi în piaţa locală.

„România este foarte interesantă şi devine din ce în ce mai interesantă. Partea de Vest a Europei nu o duce bine deloc, au sindicate, au probleme cu creşterea salariilor, au probleme cu lipsa forţei de muncă, partea aceea de vest a Europei trebuie să se reloce undeva. Fenomenul care se întâmplă din cauza contextului din vest este de migrare către România, lucru care este extraordinar de bun. Mai mult, centrele de distribuţie şi distribuitorii şi aceştia încep să îşi deschidă un centru logistic in România, motivul este poziţia geografică”, spune Andrei Koszti, regional commercial manager CTP, în cadrul conferinţei ZF Cele mai dinamice companii. România are nevoie de voi! Cum facem să creştem companii mari?

Pe de altă parte, adaugă el, există interes şi din partea companiilor din Est pentru piaţa locală, geografia României reprezentând un avantaj de care investitorii sunt atraşi.

„Sunt multe companii din est care vin în România şi care spun că trebuie să intre în Europa. Între aceste două valuri, noi avem o şansă unică de a ne poziţiona, dar trebuie să fim foarte atenţi cu  măsurile pe care le luăm”, mai spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO