ZF 24

ANAF: Conducerea Loteriei a incasat venituri necuvenite, in perioada 2003-2005

13.03.2007, 12:21 18

Conducerea Loteriei Romane a incasat, in perioada 2003-2005, venituri necuvenite, iar bugetele de venituri si cheltuieli au fost fundamentate eronat, potrivit constatarilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) rezultate dintr-un control pentru intervalul mentionat.

Controlul Fiscului a inceput in 14 martie 2006 si a fost finalizat in 22 februarie 2007, iar actul de control financiar a fost inaintat catre Directia Nationala Anticoruptie pentru continuarea cercetarilor.

Directorul general al Loteriei a incasat 7,59 miliarde de lei vechi reprezentand indemnizatii, prime si stimulente, precum si 4,2 miliarde de lei vechi din cota la fondul de participare a salariatilor la profitul companiei, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Clauzele din contractele individuale de munca privind alte drepturi salariale si cota din fondul de participare la profitul companiei exced, potrivit ANAF, nivelele prevazute de legislatie.

Director general era in perioada respectiva Nicolae Cristea, acuzat de evaziune fiscala. Procurorii anticoruptie au declansat, la inceputul anului trecut, urmarirea penala impotriva lui Cristea, a lui George Copos, la acea data vicepremier, si a unui actionar al companiei Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, cercetati pentru infractiuni economice in legatura tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic si Loterie.

Sumele incasate necuvenit de membrii Adunarii Generale a Actionarilor au totalizat 1,25 miliarde de lei vechi, reprezentand cota la fondul de participare a salariatilor la profitul Loteriei, fara ca acestia sa fie salariati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO