ZF 24

Americanii îşi cumpără buncăre subterane cu plasme şi canapele din piele pentru "Sfărşitul lumii”

Americanii îşi cumpără buncăre subterane cu plasme...

Autor: Cătălina Butan

20.12.2012, 19:45 756

Un american din statul California, Ron Hubbard vinde cazemate subterane, luxuriante, cu canapele de piele, plasme şi podele de lemn, pentru toţi cei care caută un refugiu pentru "Sfârşitul lumii", scrie Daily Mail.

Calendarul mayaşilor, care datează începând cu acum 5.125 de ani se sfârşeste la data de 21 decembrie 2012.

Buncărul este dotat cu paturi, toalete, bucătării, şi şeminee şi poate fi achiziţionat la un preţ de 56.000 de euro.

Hubbard produce adăposturi subterane, echipate din punct de vedere tehnologic. În ultimul an, vânzările sale au crescut exponenţial, de la o medie de un buncăr pe lună, la unul pe săptămână.

Adăposturile sale sunt rezistente împotriva atacurilor chimice şi nucleare.

Hubbard se grăbeşte să construiască două adăposturi în New York şi în Indiana, pentru a fi gata la timp pentru sfârşitul lumii, despre care mulţi se tem că ar fi vineri.

"Am vândut buncăre unor astrofizicieni care cred în posibilitatea unor iradieri puternice", spune Hubbard. "Voi petrece trei zile sub pământ, pentru a fi în siguranţă. Dacă tot ai un adapost, ai putea să profiţi de acest lucru. Nu cred că se va întâmpla ceva, dar nu se ştie niciodată ", mai spune el.

Buncărele construite de Hubbard sunt cilindrice, cu un diametru de 3,04 metri şi o lungime de 15 metri.

Adăposturile au tunele de evacuare, uşi ce pot fi deschise doar din interior şi camere izolate, între intrare şi camera de zi.

Buncărele s-au dovedit a fi populare nu doar pentru cei ce se pregătesc de catastrofe dar şi pentru vânători.

Mulţi îşi cumpără astfel de adăposturi pentru a avea un loc de refugiu pentru cele mai îngrozitoare scenarii de catastrofe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO