ZF 24

Altex deschide al 14-lea Media Galaxy la Sibiu

09.11.2006, 13:12 397

Grupul Altex va inaugura saptamana viitoare la Sibiu al 14 magazin Media Galaxy din Romania, in urma unei investitii estimata la 1,5 milioane de euro. Magazinul este situat in complexul comercial European Retail Park, Altex fiind a treia companie care isi inaugureaza investitia in cadrul complexului sibian, dupa Real si firma bauMax. Media Galaxy Sibiu va avea 3.000 de metri patrati si o echipa de 50 de angajati. Florin David, retail manager Media Galaxy, spune ca dezvoltarea orasului a fost unul din motivele principale ale demararii investitiei la Sibiu. Grupul Altex mai este prezent in judetul Sibiu cu doua magazine Altex Megastore, in Sibiu si Medias.
"Conditiile economice ale orasului Sibiu, aflat in plina expansiune, permit acum dezvoltarea conceptelor de retail pe suprafete extinse, de tipul electrocomplexului Media Galaxy. Motivele principale pentru care Altex a fost interesat in acest proiect au fost conceptul si atractivitatea de retail data de componenta locatarilor acestui park, ce va cuprinde: un hypermarket, un electrocomplex Media Galaxy, un bricolaj, un mall si un magazin de mobila", arata Florin David, care precizeaza ca Altex va continua sa investeasca in Capitala Culturala Europeana 2007. "Investitiile Altex in Sibiu nu se vor opri aici si aceasta in conditiile in care Sibiul se remarca prin faptul ca este o zona care dispune de un climat economic propice dezvoltarii noilor proiecte de retail", mai spune David.
Media Galaxy este parte a grupului Altex, unul din liderii de pe piata de electronice si electrocasnice. In prezent, lantul de magazine Media Galaxy numara 13 electrocomplexuri deschise in cele mai mari orase din tara. Altex a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 275 milioane de euro. Investitiile Altex in 2005 au totalizat peste 15 milioane euro, fiind directionate in deschiderea de noi magazine, marketing si comunicare. In 2006, investitiile Altex in dezvoltarea retelelor Altex si Media Galaxy pe suprafete mijlocii, mari si foarte mari se ridica la 20 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO