Caută doar în titlu
ZF 24

Alin Brendea, Prime Transaction: Atitudinea relaxată privind riscurile nu este recomandabilă. „Faţă de maximele pe care le-au atins băncile la începutul lui februarie, mai este un parcurs de revenire.“

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Alin Brendea, director general ad­junct al societăţii de brokeraj Prime Tran­saction, intermediar de top 10 la Bursa românească, spune că riscurile în pieţele bursiere sunt încă ridicate, în pofida creş­te­rilor înre­gistrate pe fondul opti­mismului investi­to­rilor, şi că atitu­dinea relaxată privind riscurile nu este recomandabilă.

„De la scăderile din luna martie, vedem o revenire de circa două treimi, 66% din scădere a fost anulată. (...) Nu ar trebui să uităm că în general creşterile pe burse au darul acesta de a aduce o anumită amnezie faţă de riscuri, de lucruri negative. Cred că de fapt parcurgem în continuare o perioadă cu o incertitudine ridicată. Anumite riscuri, inclusiv cele legate de pandemia COVID-19, riscurile econo­mice vizavi de cum va reporni econo­mia, par în mo­mentul de faţă mai mult sau mai puţin estompate. Din acest punct de vedere, pe o piaţă în care există încă incertitudine ridicată, în general este bine să acţionezi pe termen scurt. Din punctul meu de vedere riscurile încă sunt mari pe piaţă. “

„Chiar vedeam o ştire că în ultimul raport la BNR, cel referitor la inflaţie, cuvântul incertitudine apare de 58 de ori, BNR fiind o voce foarte credibilă în sectorul financiar. Ca atare, atitudinea relaxată privind riscurile din punctul meu de vedere nu este recomandabilă“, explică el.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.