ZF 24

Alcatel-Lucent a pierdut, astazi, peste 10% din valoarea de piata

23.01.2007, 17:12 16

Actiunile producatorului de echipamente pentru telecomunicatii Alcatel-Lucent au scazut astazi cu peste 10%, dupa ce grupul franco-american a lansat un avertisment privind rezultatele financiare, pe fondul incertitudinilor determinate de fuziunea companiilor, transmite Reuters.
Cotatia actiunilor Alcatel-Lucent a scazut cu pana la 12,3%, la 9,6 euro, influentand in mod negativ indicele bursier european al companiilor de profil. In tranzactiile de dupa-amiaza, titlurile au fost cotate la 9,78 euro, in scadere cu 10,7% comparativ cu valoarea stabilita in sedinta precedenta.
Patricia Russso, directorul general al grupului, a declarat ca procesul complex al fuziunii Alcatel-Lucent, alaturi de integrarea diviziei UMTS a Nortel si de transferul unor activitati catre Thales, operatiuni finalizate in ultimele saptamani, au afectat titlurile companiei.
"In ultimele luni, aceste tranzactii au creat incertitudine pentru clienti si angajati, pe termen scurt, in conditiile in care ne-am concentrat asupra dezvoltarii portofoliului de produse si a structurii organizationale a noii companii", a declarat Russso, intr-un comunicat.

Russo a preluat conducerea Alcatel-Lucent la 1 decembrie 2006, in prima zi in care Alcatel si Lucent au inceput sa opereze ca entitate unica, al doilea mare furnizor de echipamente pentru telecomunicatii si retele mobile, la nivel mondial, dupa Cisco Systems. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO