ZF 24

Air France investeşte 500 mil. euro în scaunele avioanelor de pe zboruri intercontinentale

Air France investeşte 500 mil. euro în scaunele...

Autor: Mirabela Tiron

09.07.2013, 12:26 262

Compania aeriană Air France va realiza în următorii trei ani investiţii de 500 de milioane de euro pentru schimbarea scaunelor şi în îmbunătăţirea serviciilor la bord şi la sol pe zborurile intercontinentale, în cadrul proiectului Best&Beyond, potrivit oficialilor companiei.

În luna septembrie, compania va prezenta noile modele de scaune pentru clasa Economy, cu mai mult spaţiu pentru picioare, dar şi un sistem de entertainment îmbunătăţit. Anul viitor vor avea loc schimbări în cabinele claselor Business (Ianuarie 2014), La Premiere (Aprilie 2014) şi Premium Economy (Iunie 2014).

La nivel internaţional, în anul 2012 Air France a transportat pe rutele sale lung-curier peste 15 milioane de pasageri. Din totalul locurilor disponibile pe zborurile intercontinentale cu plecare din Europa, 13% sunt oferite de Air France-KLM.

În România, Air France-KLM operează curse directe din Bucureşti spre Paris şi Amsterdam.

La nivel global, Air France-KLM a transportat peste 77 de milioane de pasageri şi peste 1,4 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 573 aeronave, iar reţeaua acoperă 243 de destinaţii din 103 ţări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle (unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume) şi Amsterdam-Schiphol.

Air France şi KLM fac parte din alianţa globală SkyTeam, care are 19 membri, ce totalizează peste 15.500 de zboruri către peste 1000 de destinaţii din 187 de ţări. Programul de fidelitate al alianţei SkyTeam este Flying Blue, în care sunt înscrişi 21 de milioane de pasageri. Companiile membre Flying Blue care au zboruri din România sunt Air France, KLM, Alitalia, Czech Airlines, Tarom şi Aeroflot. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO