ZF 24

Agricultorii vor primi subventiile din fonduri UE cu o intarziere de doua luni

20.09.2007, 16:08 11

Agricultorii vor primi cu o intarziere de pana la doua luni subventia pe suprafata din fondurile UE si plata complementara de la bugetul de stat, intrucat Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va face verificari suplimentare in teren privind datele din cererile de plata, informeaza Mediafax.

Numarul mai mare de controale inseamna extinderea termenului alocat verificarilor cu circa doua luni, si, in consecinta, amanarea autorizarii platilor si a acordarii banilor. Initial, perioada de distribuire a sumelor catre agricultori era stabilita pentru 1 decembrie 2007-30 iunie 2008.

Intarzierea se refera la plata subventiei din fonduri UE, estimata la circa 50 de euro pe hectar, si o sumei complementare de la bugetul de stat, de circa 30 de euro pe hectar. Agricultorii mai primesc si alte forme de sprijin in afara de aceste plati, precum finantarea de la bugetul de stat a infiintarii culturilor de toamna cu 400-500 de lei pe hectar, in functie de tipul de cultura.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO