ZF 24

Agricultorii: Nu stim cine este Mihail Dumitru, noul ministru al agriculturii

20.12.2009, 17:57 87

Propunerea pentru portofoliul agriculturii nemultumesteagricultorii care se asteptau la o numire din randul specialistilor"cu o vizibilitate mai mare, cu sustinere si mai ales implicati inproiectele pentru agricultura din ultimul timp". Premieruldesemnat, Emil Boc, l-a numit ca ministru al agriculturii pe MihailDumitru, expert la Comisia Europeana, iar reactia fermierilor afost una ferma. "Nu stiu cine este, de aceea nu pot comenta numireasa la Ministerul Agriculturii", a declarat Ioan Niculae,presedintele Interagro, una dintre cele mai mari companii agricolela nivel local, cu afaceri de circa 500 mil. euro in 2008.

"Nu avem timp de experimente. Tinand cont de situatia dramaticadin agricultura, trebuia sa fie nominalizata o persoana credibila,cu prestigiu si care sa cunoasca problemele reale aleagriculturii", il completeaza Viorel Matei, presedintele FederatieiNationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), carementioneaza de asemnea, ca nu a auzit de Dumitru.

Federatiile agricole au sustinut pentru acest minister oameni caValeriu Tabara, deputat PD-L sau Adrian Radulescu, presedinteleLigii Asociatiilor Producatorilor Agricoli (LAPAR), fiecare propusca ministru de Liviu Negoita si respectiv Lucian Croitoru inmomentul in care acestia au fost desemnati pentru postul de premierde catre Traian Basescu. "Sunt la mijloc intentii politice.Ministrul este necunoscut pentru ca portofoliul sa fie condus dinumbra de altii. Dupa aceasta nominalizare ne vom trezi si cusecretari de stat la fel de necunoscuti", mai spuneMatei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO