ZF 24

AG2R propune emiterea de titluri de stat pentru asigurarea unui randament garantat pentru Pilonul II

11.01.2008, 15:50 18

Societatea AG2R Fond de Pensii considera legitima solicitarea mai multor organizatii ale societatii civile de a introduce un randament minim garantat al pensiilor private obligatorii egal cu rata inflatiei si avanseaza ca solutie emiterea de titluri de stat corelate cu indicele inflatiei, informeaza Mediafax.

Solutia propusa de AG2R ar putea consta in emiterea de titluri de stat corelate cu indicele inflatiei pentru perioade variabile (3, 5 sau 10 ani). Aceasta ar permite solutionarea problemei actuale, fara ca totodata sa impuna operatorilor constrangeri care i-ar priva pe salariatii romani sa profite de conjuncturi mai favorabile pe viitor.

AG2R Fond de Pensii este una dintre cele 18 companii autorizate sa activeze pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) si avea, la inceputul acestui an, peste 700 de adeziuni semnate din cele circa 3,2 milioane incepand cu 17 septembrie 2007. Campania de aderare la Pilonul II se va incheia la 17 ianuarie.

Reprezentantii AG2R spun ca mai multe tari din vestul Europei au adoptat pentru plasamentele economiilor pentru pensii un nivel minim garantat al randamentului, exprimat in functie de nivelul de randament mediu constatat pentru bancile centrale de pe pietele financiare.

Mai multe organizatii ale societatii civile au propus, intr-o scrisoare deschisa adresata, miercuri, autoritatilor centrale, introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii, egal cu rata anuala a inflatiei, care ar trebui asigurat de administratori.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO