ZF 24

AG2R Fond de Pensii se retrage de pe piata pensiilor private obligatorii

12.05.2008, 14:40 20

AG2R Fond de Pensii este cel de al patrulea administrator de pensii private care a luat decizia retragerii de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, conform unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

CSSPP a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii.

AG2R Fond de Pensii detine un numar de 1.127 de participanti, acestia urmand a fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Pana in prezent, patru companii de administrare din sistemul Pilonului II s-au retras de pe piata pensiilor private obligatorii: MARFIN, ZEPTER, MKB ROMEXTERRA si AG2R. Participantii fondurilor celor patru administratori, in numar de 4.854, reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 de aderenti la sistemul Pilonului II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO