ZF 24

Affidea România a cumpărat o reţea de trei clinici din Suceava şi ajunge la 53 de unităţi la nivel naţional

Affidea România a cumpărat o reţea de trei clinici din...

Autor: Georgiana Mihalache

06.02.2024, 14:01 208

Affidea România, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor de imagistică medicală, a cumpărat businessul local Explora din Suceava, care numără trei clinici. Astfel, operatorul ajunge la 53 de unităţi medicale la nivel naţional, iar planurile urmăresc extinderea în continuare.

“Planul de expansiune a Affidea România va continua şi în acest an, pentru că ne dorim să ajutăm cât mai mulţi oameni să benefiecieze de servicii medicale aşa cum îşi doresc: cu expertiza unor medici de top, echipamente de ultimă generaţie, grijă şi atenţie, rapiditate în stabilirea programărilor şi preţuri avantajoase când vorbim de servicii private”, potrivit lui Răzvan Predica, CEO Affidea România şi Ungaria.

Este prima achiziţie a Affidea din 2024, după ce anul anterior a avut o extindere puternică. Clinicile Explora au servicii de imagistică (RMN, CT, radiografie), dar acoperă şi zona de consultaţii medicale, în domenii precum cardiologia, ginecologia, neurologia, pediatria, ortopedia sau dermatologia. Peste 40.000 de pacienţi are anual reţeaua cumpărată de Affidea.

“Analizând cererea de servicii în regiunea Moldovei, am optat să achiziţionăm Explora Group, un furnizor medical important din zonă”, a mai adăugat Răzvan Predica.

Affidea a mizat pe dezvoltarea serviciilor de consultaţii în mai multe arii medicale, pe lângă zona de imagistică medicală.

În tranzacţia cu Explora Group, Affidea România a fost asistată juridic de Societatea Civilă de Avocaţi Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO