ZF 24

Afacerile Eco-Rom Ambalaje, firma care colectează dozele de Coca-Cola, au scăzut cu 10%

Afacerile Eco-Rom Ambalaje, firma care colectează dozele...

Autor: Radu Bostan

25.04.2014, 00:06 230
Eco-Rom Ambalaje, organizaţie care îndeplineşte obligaţiile de colectare selectivă pentru circa 2.800 de companii, a realizat o cifră de afaceri de 44 milioane de lei în 2013. Rezultatul este în scădere cu 10% faţă de anul precedent, din cauza contextului eco­nomic nefavorabil care a determinat diminuarea consumului la nivel naţional şi, astfel, a cantităţilor de ambalaje puse pe piaţă de membrii organizaţiei.
 
Eco-Rom a reciclat peste 347.000 de tone de deşeuri de ambalaje, îndeplinind obligaţia de reciclare a 55% din cantitatea totală de deşeuri introdusă pe piaţă de membri precum Coca-Cola şi Unilever.
 
Deşi Eco-Rom a investit 8,6 milioane de lei în 2013 pentru extinderea infrastructurii, care acum acoperă 9 milioane de persoane din 464 de localităţi, ponderea în volum a deşeurilor colectate de la populaţie prin containerele instalate în oraşe şi comune a crescut cu doar două puncte procentuale faţă de anul precedent, la 11%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO