ZF 24

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut la nouă luni cu 15,5%, susţinute de produse alimentare, nealimentare şi carburanţi

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut la nouă...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2016, 09:50 68

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele nouă luni ale anului cu 15,5%, ca serie brută, iar ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 15,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile din comerţ s-au majorat  atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,7%, respectiv cu 11,1%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Avansul a fost susţinut de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+9,6%) şi de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%). Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate,  creşterile din septembrie au fost determinate de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+10,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO