ZF 24

Aegon Pensii se transformă de la începutul acestui an în Carpathia Pensii, după finalizarea tranzactiei dintre olandezii de la Aegon şi Vienna Insurance Group

Aegon Pensii se transformă de la începutul acestui an...

Autor: Roxana Rosu

10.01.2024, 14:11 4345

Aegon Pensii se transformă de la începutul acestui an în Carpathia Pensii, după finalizarea tranzactiei dintre olandezii de la Aegon şi Vienna Insurance Group, în 2023.

„Această rebranduire reprezintă o promisiune de continuare a bunelor practici pe care le-am adoptat încă din 2007 de la înfiinţare, prin adaptare la nevoile şi aşteptările în schimbare ale participanţilor la fondurile noastre de pensii. Carpathia Pensii îşi propune să devină un pilon de stabilitate în sectorul de pensii private, un exemplu de bune practici, adaptate şi îmbunătăţite constant la cerinţele şi reglementările pieţei de pensii private din România,” afirmă Marius Ratiu, director general Carpathia Pensii.

Grupul austriac VIG  controlează pe piata din România şi companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Finalizarea tranzacţiei cu Vienna Insurance Group permite administratorului de pensii să îşi întărească poziţia pe piaţa financiară din România.

„Carpathia Pensii se angajează să păstreze şi să consolideze tradiţia de excelenţă operaţională a Aegon Pensii, oferind şi în continuare soluţii de economisire pentru pensie prin simplitate, etică profesională şi atenţie la nevoile participanţilor la fondurile de pensii. Cu o nouă viziune, Carpathia Pensii este pregătită să navigheze provocările pieţei de pensii private, asigurând participanţilor la fondurile de pensii administrate un parteneriat bazat pe profesionalism, încredere, stabilitate şi transparenţă, bază pentru ca participanţii fondurilor administrate să se bucure la vârsta pensionării de o pensie privată pe măsura sumelor economisite pe parcursul vieţii profesionale”.

Vienna Insurance Group a semnat acordul de cumpărare a sucursalelor asigurătorului olandez Aegon din Ungaria, Polonia, România şi Turcia la sfârşitul anului 2020, dar preluarea efectivă a administratorului de pensii s-a finalizat în 2023. Pe parcursul procesului de obţinere a aprobărilor necesare, tranzacţia a fost blocată de Ungaria, la începutul anului 2022, dar ulterior Comisia Europeană a concluzionat că decizia Ungariei de a se opune achiziţiei încălcă regulamentul european.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO