ZF 24

Adevarul: Transferul de bani, un serviciu scump pentru capsunari

16.06.2008, 09:05 17

Desi au comisioanele ridicate, firmele de transfer valutar reprezinta, pentru o parte din romanii aflati departe de casa, singura modalitate de a trimite bani in tara, observa Adevarul.

Cei care nu pot deveni clienti ai bancilor din strainatate, din cauza ca au plecat sa munceasca ilegal, sunt constransi sa apeleze, in primul rand, la serviciile operatorilor de transfer de bani sau sa expedieze sumele pe cursele regulate de transport internatioanal. Aceste modalitati presupun insa costuri mult mai ridicate comparativ cu serviciile similare asigurate de institutiile bancare.

Daca pentru un transfer de mica valoare nu este rentabil sa se apeleze la o banca, situatia se schimba radical atunci cand vorbim de sume mari. De exemplu, pentru un transfer de 6.000 de euro, Western Union percepe un comision de 249 de euro.

O banca va percepe un cost de 10-15 euro (speza SWIFT), la care se mai adauga un comision, de regula intre 0,15-0,5% si cheltuielile bancii corespondente din strainatate. Detalii pe www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO