ZF 24

Adevarul: Romania, o piata atractiva pentru asiguratorii din UE

30.10.2007, 09:53 13

Peste 130 de societati au anuntat deja autoritatea romana din domeniu ca vor sa desfasoare activitati de profil, arata Adevarul.
Numarul companiilor de asigurari originare din statele Uniunii Europene care au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) din tara noastra asupra intentiei de a activa pe teritoriul Romaniei de la inceputul anului si pana in luna septembrie se apropie de pragul de 150.

Tara noastra este o piata foarte atractiva pentru asiguratorii europeni. Cu o populatie numeroasa, produse insuficient dezvoltate si, in special, necunoscute cetatenilor, Romania ofera loc de o dezvoltare puternica si rapida, ceea ce o face atractiva printre asiguratorii de top din Europa.

In plus, intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si alinierea legislativa la aceste standarde fac lucrurile mai usoare pentru companii. Printre societatile interesate de prezenta pe acest teritoriu se numara si firme din tarile vecine, precum Euroins din Bulgaria, care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al societatii Asitrans, dar si cinci asiguratori din Ungaria. In acelasi timp, 184 de intermediari in domeniu au remis notificari catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Adevarul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO