ZF 24

Acuzatii grave la adresa premierului Boc: in 2009 a refuzat sa semneze OUG de interzicere a drogurilor usoare

Acuzatii grave la adresa premierului Boc: in 2009 a refuzat sa semneze OUG de interzicere a drogurilor usoare
14.02.2010, 17:37 31

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a sustinut, duminica, intr-oconferinta de presa, ca anumite grupuri de interese PDL dinguvernul Boc sunt legate in mod direct de afacerea cu droguriusoare, el precizand ca va solicita infiintarea unei comisii deancheta parlamentara in acest sens, informeaza Mediafax.

Surupaceanu si-a motivat acuzatiile prin faptul ca Guvernul Boca emis o OUG privind interzicerea plantelor si produseloretnobotanice care permitea comerciantilor sa isi distruga singuristocurile de droguri usoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestoraposibilitatea de a-si vinde marfa pe piata neagra.

El a aratat ca operatiunile sunt deja facute sub formalichidarilor de stocuri la preturi foarte mici si prin antedatareafacturilor de vanzare fata de termenul de intrare in vigoare arespectivei OUG.

Surupaceanu a precizat ca, in acest fel, niciun gram de drogusor nu va ajunge sa fie distrus.

"Aceasta este devarata motivatie a guvernul Boc de a promova oasemena OUG dupa ce Parlamentul a votat Legea anti-drog. In lege nuera specificat acest ajutor de zece zile, cu ghilimele de rigoare,acordat comerciantilor de droguri pentru a-si lichida stocurile. Inschimb, in ordonanta guvernului Boc exista acest ajutor", a spusSurupaceanu.

El a aratat ca in august 2009 premierul Emil Boc a refuzat sasemneze OUG de interzicere a drogurilor usoare, initiata deministrul Sanatatii de atunci, Ion Bazac, si, in paralel, inseptembrie 2009 Comisia prezidentiala de analiza a riscurilorsociale recomanda opiniei publice consumul de droguri usoare.Despre acuzatiile aduse de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu laadresa premierului Emil Boc cititi pe www.mediafax.ro.

Surupaceanu mai este cunoscut pentru initiativa legislativa deimpozitare a averilor celor cu venituri mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO