ZF 24

Actiunile ROCA Industry, transferate luni de pe piata AeRO pe Piaţa Reglementată a BVB. Radu Hanga, preşedinte BVB: Transferul ROCA Industry pe Piaţa Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024

Actiunile ROCA Industry, transferate luni de pe piata...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2024, 11:58 268

Holdingul ROCA Industry a debutat astăzi, 11 martie, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ROC1, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO.

ROCA Industry este prezentă pe piaţa de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei. Valoarea companiei a crescut cu 23% din momentul listării iniţiale pe piaţa AeRO, din ianuarie 2022.

„Am toată convingerea că, odată cu accederea Roca Industry pe Piaţa Principală, bursa noastră va fi mai valoroasă şi mai atractivă. Şi când spun asta, nu mă refer doar la capitalizarea de 250 de milioane de lei, ci la tot ceea ce acest holding aduce cu el: viziunea şi ambiţia de a consolida şi a excela într-o piaţă fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creştere sustenabilă; un model de business inovator care armonizează capitalul privat cu piaţa de capital şi misiunea noastră de a perpetua şi transforma afacerile antreprenoriale în adevăraţi campioni regionali”,  a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acţionar majoritar al ROCA Industry.

În ultimul an, acţiunea ROC1 a fost în top 10 lichiditate pe piaţa AeRO şi s-a aflat în top 5 în indicele BETAeRO ca pondere. În cei doi ani de prezenţă pe piaţa AeRO investitorii au realizat peste 7.200 de tranzacţii cu 5,48 milioane de acţiuni ROC1 în valoare totală de 52,7 milioane de lei.  

„Transferul ROCA Industry pe Piaţa Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024, precum şi noi oportunităţi de creştere pentru echipa ROCA prin accesul la o categorie nouă de investitori. Evoluţia din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieţei de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Prezenţa de până acum pe piaţa de capital însumează tranzacţii în valoare de peste 52,7 milioane lei cu acţiuni ROC1, compania fiind în ultimul an în top 10 lichiditate pe piaţa AeRO”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Transferul acţiunilor ROCA Industry pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners.

Roca Industry este a cincea companie listată la Bursa de Valori Bucureşti care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în luna februarie 2023, Chimcomplex Borzeşti (CRC) în ianuarie 2022 şi Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020. 

ROCA Industry deţine, direct şi indirect, 9 companii din domeniul construcţiilor: BICO Industries, EVOLOR, ECO EURO DOORS, WORKSHOP DOORS, DIAL, ELECTROPLAST, precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO