ZF 24

Actiunile companiilor listate in Europa, la maximul ultimilor sase ani si jumatate

23.05.2007, 17:15 15

Cotatiile actiunilor companiilor listate la bursele europene au crescut, astazi, pana la valoarea maxima a ultimilor sase ani si jumatate, pe fondul aprecierii titlurilor din sectorul telecom, influentate de informatiile privind consolidarea industriei de profil, transmite Reuters.
Indicele pan-european FTSEurofirts a urcat cu 0,7%, la 1.608,13 puncte, cel mai ridicat nivel consemnat dupa decembrie 2000. Indicele s-a apreciat cu 8,4% de la inceptul acestui an.
Indicii principalelor burse europene au inregistrat, de asemenea, cresteri. DAX, indicele bursei din Frankfurt, a avasat cu 0,8%, iar FTSE 100 si CAC 40, indicii burselor din Londra, respectiv Paris, s-au apreciat cu 0,4%.
Cele mai importante evolutii au fost raportate in sectorul telecomunicatiilor.
Scaderea cursului euro in raport cu dolarul, pana la minimul ultimelor sase saptamani, a sustinut, de asemenea, piata bursiera, intrucat exportatorii din zone euro sunt avantajati de deprecierea monedei din regiune. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO