ZF 24

Acţiunile Atos se prăbuşesc cu 18%, în condiţiile în care Airbus încheie discuţiile pentru cumpărarea unităţii de big data

Acţiunile Atos se prăbuşesc cu 18%, în condiţiile...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.03.2024, 14:21 2433

Airbus a anulat discuţiile pentru cumpărarea unităţii de securitate cibernetică BDS a companiei franceze Atos, ceea ce a dus la o scădere de 18% a acţiunilor companiei franceze de software în primele tranzacţii, potrivit Reuters.

Este pentru a doua oară într-un an când producătorul european de avioane a renunţat la propunerile de a cumpăra active ale Atos după ce, în urmă cu un an, a refuzat să facă o ofertă pentru o participaţie minoritară într-o afacere mai amplă, în urma unei reacţii negative din partea propriilor investitori.

Atos, care în ianuarie şi-a numit al patrulea nou director general în mai puţin de doi ani, s-a confruntat cu o serie de avertismente privind profitul companiei, căutând să obţină fonduri pentru a face faţă datoriilor pe care le-a acumulat.

"Atos analizează situaţia rezultată şi evaluează în mod activ alternativele strategice care vor lua în considerare imperativele suverane ale statului francez", a precizat firma într-un comunicat.

Airbus a declarat că a luat ultima decizie „după ce a analizat cu atenţie toate aspectele unei potenţiale achiziţii" a activităţilor de big data şi securitate ale Atos.

Acţiunile Atos au scăzut cu aproximativ 18%, în timp ce acţiunile Airbus au crescut cu aproximativ 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO