ZF 24

Actiunile Alitalia se prabusesc la cel mai redus nivel din acest an

18.06.2007, 14:32 13

Actiunile companiei de transport aerian Alitalia au coborat astazila cel mai redus nivel din acest an, dupa ce operatorul rus Aeroflot si-a exprimat nemultumirea cu privire la pretul stabilit de guvernul de la Roma la privatizarea concurentului italian, transmite Reuters.

Aeroflot a respins informatia publicata de agentia de presa Interfax, conform careia s-ar fi retras de la licitatia organizata pentru vanzarea a 49,9% din actiunile Alitalia, dar a precizat ca achizitia depinde de pret.

"Totul depinde de conditii. Nu suntem multumiti de conditii si nu intentionam sa cumparam Alitalia la orice pret", a declarat Irina Dannenberg, purtatorul de cuvant al Aeroflot.

Titlurile Alitalia erau cotate, la ora 09:26 GMT, in scadere cu 1,5%, la 0,764 euro pe unitate, nivel care confera companiei o valoare de circa un miliard de euro, dupa ce, anterior, au atins un minim al anului de 0,745 euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels