ZF 24

Abramovici se pregateste sa vanda clubul de fotbal Chelsea arabilor

Abramovici se pregateste sa vanda Chelsea arabilor. Valoarea tranzactiei a
18.01.2009, 13:24 34

Miliardarul rus Roman Abramovici a purtat cateva discutii cu investitori arabi pentru vanzarea clubului de fotbal Chelsea Londra, in conditiile in care averea omului de afaceri a scazut considerabil, scrie Sunday Times.

Reprezentanti ai oligarhului rus au calatorit in Arabia Saudita si in Dubai pentru a stimula interesul pentru club, noteaza ziarul britanic. Cel putin una dintre intalniri a avut loc in prezenta membrilor familiei regale, a precizat sursa.

In cazul incheierii unei tranzactii, aceasta ar fi cea de-a doua investitie araba semnificativa in prima liga de fotbal din regatul Unit, dupa ce seicul Mansour din Abu Dhabi, a devenit actionarul principal al clubului Manchester City, pentru o suma estimata la 200 de milioane de dolari.

Roman Abramovici a cumparat clubul Chelsea in anul 2003 pentru 60 de milioane de lire sterline si acoperirea unor datorii de 80 de milioane de lire sterline, si in ultimii ani a alocat 500 de milioane de lire sterline doar pentru achizitia de jucatori. Potrivit unor surse, clubul Chelsea valoreaza in prezent 800 de milioane de lire sterline.

Roman Abramovici a fost afectat puternic de criza financiara, jurnalistii de la Sunday Times estimand ca averea sa a scazut cu circa 3 miliarde de lire sterline, de la 11,7 miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO