ZF 24

ABN Amro isi retrage sprijinul pentru oferta Barclays

ABN Amro isi retrage sprijinul pentru oferta Barclays
30.07.2007, 11:04 16

Dupa ce anterior anuntase ca este in favoarea ofertei facute de banca britanica Barclays, ABN Amro a anuntat astazi ca nu va recomanda actionarilor nicio oferta, informeaza Financial Times.

"ABN nu poate recomanda in prezent actionarilor sai o oferta in mod deosebit", se arata intr-un comunicat al bancii olandeze, emis astazi.

Banca olandeza sustinuse anterior oferta Barclays pentru ca era in conformitate cu "viziunea strategica" de dezvoltare a ABN. Cu toate acestea, oferta rivalilor condusi de Royal Bank of Scotland i-a determinat pe actionarii ABN sa-si revizuiasca atitudinea.

RBS a oferit 71,8 miliarde de euro, din care 93% in numerar, in timp ce Barclays si-a imbunatatit recent oferta la 66 de miliarde de euro, din care diar 37% in numerar.


"Vom continua negocierile cu cele doua parti intr-un cadru echilibrat si vom incerca sa minimalizam orice incertitudine asociata cu cele doua oferte, axandu-ne pe optimizarea celor mai atractive alternative pentru actionarii ABN", se precizeaza in comunicat.

ABN a prezentat astazi o scadere cu 7,1% a profitului aferent trimestrului al doilea, la 1,13 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO