ZF 24

77% dintre investitorii americani il considera pe Obama dusmanul mediului de afaceri

77% dintre investitorii americani il considera pe Obama dusmanul mediului de afaceri
22.01.2010, 13:43 55

Investitorii americani, in majoritate covarsitoare, il considerape presedintele american drept dusmanul mediului de afaceri, punandsub semnul intrebarii capacitatea acestuia de a lupta cu crizafinanciara, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat deBloomberg.

Ancheta trimestriala realizata in randul investitorilor sianalistilor abonati la publicatia Bloomberg considera in proportiede 77% ca Obama este prea pornit impotriva mediului de afaceri,patru din cinci respondenti fiind cat de cat increzatori sau chiarneincrezatori in capacitatea acestuia de a administra crizafinanciara.

Sondajul arata de asemenea ca sustinerea fata de Obama venitadin mediul de afaceri este in scadere. Astfel, el este vazutfavorabil de 27% dintre investitorii americani, dupa ce inoctombrie era vazut favorabil de 32%.

"Investitorii nu mai cred ca se pot baza pe intuitie pentru a-siasuma riscuri", a declarat David Young, managing director pentru ofirma de brokeraj din New York.

In afara SUA, Obama continua sa fie vazut cu ochi buni deinvestitori, trei sferturi dintre investitorii din Europa si Asiafiindu-i favorabil. In privinta capacitatii acestuia de lupta cuefectele crizei financiare, 55% dintre respondentii europeni audeclarat ca sunt fie in mare parte increzatori fi foarteincrezatori in el. In proportie de 59%, respondenti asiatici auspus ca sunt cat de cat increzatori sau deloc, 38% exprimandu-siinca increderea in acesta.77% dintre investitorii americani ilconsidera pe Obama groparul companiilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO