ZF 24

2014. In Europa e razboi, la Tokyo se discuta arta

2014. In Europa e razboi, la Tokyo se discuta arta
02.06.2010, 16:53 13

Intr-un mic muzeu de arta din Tokyo, in anul 2014, publiculvizitator s-a adunat sa vada cateva picturi celebre evacuate dinEuropa, care se afla in razboi. Intre acesti oameni se nascdiferite dialoguri reprezentative pentru modul de gandire si viatajaponez.

Acesta este subiectul spectacolului cu piesa "Insemnari din Tokyo",care va fi jucat la Craiova de catre trupa Seinendan din capitalajaponeza duminica, 6 si luni, 7 iunie, orele 18.00.

Spectacolul, care se va juca in limba japoneza si va fi subtitratin limba romana, va fi gazduit de Departamentul craiovean de ArtaTeatrala, Sala "Al. Buia". Regizorul montarii este OrizaHirata.

"Insemnari din Tokyo" este un Omagiu adus peliculei regizoruluiYasujiro Ozu "Tokyo Story (Tokyo Monogatari)". Dupa ce a fost jucatpe diferite scene din Japonia, inclusiv in muzee de arta,spectacolul a efectuat turnee in peste 14 tari, iar textul a fosttradus in opt limbi diferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO