ZF 24

2010 se anunta catastrofal pentru sistemul medical

07.12.2009, 12:40 17

Reducerea bugetului sanatatii cu aproape un sfert fata de anultrecut a adus numai probleme in domeniul farmaceutic. Specialistiispun ca daca nu se aloca resurse suplimentare si nu se revine latermene de plata rezonabile, anul 2010 se anunta catastrofal, scrieBUSINESS Magazin.

Partea dramatica a problemei este ca hotararile de reducere acheltuielilor pentru sanatate nu au fost predictibile, sustinePetru Craciun, directorul general al Cegedim Romania, companiespecializata in analiza pietei farmaceutice, care caracterizeaza2009 drept un an greu pentru companiile din sector.

Craciun considera ca masurile de austeritate trebuiau adoptateinainte sa se termine fondurile, sustinerea deficitului temporar seputea face din imprumuturi, iar rationalizarea putea veni din mers,ca in statele civilizate. "Aceasta pasare a deficitului de lasistemul public pe spatele unor entitati mici private nu este ochestiune corecta", crede directorul Cegedim.

Cititi mai multe despre problemele sistemului medicalpe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO