ZF 24

20 companii interesate sa concesioneze zacaminte de petrol si gaze in Romania

22.01.2008, 17:43 137

Un numar de 20 de companii romanesti si straine si-au aratat interesul sa concesioneze 35 de perimetre de petrol si gaze naturale scoase la licitatie de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), informeaza Mediafax.

ANRM asteapta pana la 24 ianuarie oferte din partea companiilor interesate de explorarea, dezvoltarea si exploatarea de titei si gaze naturale pentru noua campuri, si pana la 21 februarie oferte pentru concesionarea a 26 de perimetre petroliere pentru activitatea de exploatare, terenuri la care au renuntat Petrom si Romgaz.

"Pentru concesionarea celor noua perimetre s-au aratat interesate sapte firme, respectiv RAG (Germania), Blackstairs Energy (Marea Britanie), Solaris (Egipt), Eagle Bay (Australia), Petrobaltic (Polonia), Falcon Oil&Gas (SUA) si Romgaz", a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, directorul general al ANRM Gicu Borosi.

El a adaugat ca, pana in prezent, 13 firme au solicitat date privind concesionarea celorlalte 26 de campuri petroliere.

Firmele care au achizitionat caietele de sarcini sunt Toreador Resources si Amromco din SUA, Sterling (Canada), Northsen Energy, Zeta, Valhalla Oil&Gas si Celtic Energy din Marea Britanie, Transbalkan (Bulgaria), Thetys (Suedia), Eagle Bay, Grupul Industrial Roman, Aurelian Oil&Gas si Expert Petroleum din Romania.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO