ZF 24

10 cauze ale căderii părului

10 cauze ale căderii părului

Autor: Paula Rotaru

14.02.2015, 10:32 196

Este adevărat, bărbaţii sunt mai predispuşi spre a-şi pierde podoaba capilară, însă nici femeile nu sunt ocolite de această problemă.

Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive, de la o anumită deficienţă vitaminică până la o problemă de sănătate mai gravă.

Cu toate acestea, căderea părului atât la femei cât şi la bărbaţi poate fi tratată, totul depinzând însă de cauzele care duc la această problemă.

Vă invităm să descoperiţi câteva motive comune ale căderii părului:

Stresul emoţional

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă  sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Şi asta pentru că ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de „creştere, odihnă, regenerare”.
Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO