Un start-up pe zi

Doi tineri fac 10.000 de borcane de gem şi murături într-o casă din Saschiz primită de la un bunic

Doi tineri fac 10.000 de borcane de gem şi murături...

Autor: Corina Mirea

24.03.2014, 00:00 745
Anca şi Charles Dalmasso, o tânără absolventă de turism din Saschiz, judeţul Mureş, şi un tech­nician biolog venit cu o bursă Erasmus la Sibiu în 2005, au hotărât în urmă cu şase ani să transfor­me cele două pasiuni – turismul şi agricul­tura, într-o mică afacere de familie.
 
Cei doi soţi şi-au amenajat pe terenul lăsat moştenire de bunicul tinerei un atelier în care produc anual 10.000 de borcane de murături, zacuscă sau gemuri „Casa de pe Deal“ şi unde cazează turişti care vor să viziteze zona Saschizului. Anul trecut, brandul „Casa de pe Deal şi linia de business destinată turismului, înregistrate pe Întreprinderea Individuală Dalmasso Maria-Anca, au ajuns la afaceri de peste 21.000 de euro.
 
„Este un stil de viaţă pe care amândoi ni l-am dorit, însă ne-a ajutat foarte mult şi moştenirea de la bunicul meu, o casă, pe o străduţă denumită popular «Pe Deal». Printr-un întreg şir de «coinci­dente», pregătindu-mă pentru meseria de agent de turism şi vorbind limba franceză, s-a întâmplat să îl întâlnesc pe Charlie. Aşa s-au întâlnit şi cele doua linii directoare: agri­cultura şi procesarea pe de-o parte şi turismul pe cealaltă, fiecare cu ce a studiat şi cu ce-i place mai tare“, spune Anca Dalmasso,  32 de ani.
 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO