Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un tehnician data center câştigă între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună

 Ana Vişian, marketing manager, bestjobs: „Ei efectuează remedieri la nivel hardware şi software în caz de defecţiuni sau probleme de securitate, urmărind normele de siguranţă şi procedurile specifice ale companiei.”

Ana Vişian, marketing manager, bestjobs: „Ei efectuează remedieri la nivel hardware şi software în caz de defecţiuni sau probleme de securitate, urmărind normele de siguranţă şi procedurile specifice ale companiei.”

Autor: Ramona Cornea

10.10.2023, 00:05 238

Ana Vişian, marketing manager, bestjobs: „Un tehnician data center este responsabil pentru gestionarea, întreţinerea şi monitorizarea infrastructurii unui centru de date. Acesta asigură funcţionarea continuă a echipamentelor, inclusiv servere, routere şi sisteme de răcire“.

Un angajat pe poziţia de tehnician data center câştigă între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs. „Un tehnician data center este responsabil pentru gestionarea, întreţinerea şi monitorizarea infrastructurii unui centru de date. Acesta asigură funcţionarea continuă a echipamentelor, inclusiv servere, routere şi sisteme de răcire, pentru a menţine disponibilitatea serviciilor. El efectuează remedieri la nivel hardware şi software în caz de defecţiuni sau probleme de securitate, urmărind normele de siguranţă şi procedurile specifice ale companiei. În plus, poate colabora cu echipele de suport tehnic şi cu clienţii pentru a rezolva probleme şi a menţine integritatea datelor. Oferta salarială pentru un rol de tehnician data center este între 1.000 şi 1.400 de euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament clinică medicală privată, prime de sărbători, vouchere de vacanţă şi traininguri de specializare

În prezent, 698 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician data center sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov, Timiş etc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO