Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un manager în securitate cibernetică câştigă între 1.800 şi 2.700 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un manager în securitate cibernetică...

Autor: Ramona Cornea

21.04.2023, 00:05 721

Un angajat pe poziţia de manager în securitate cibernetică (cybersecurity manager) are un salariu care variază, în medie, între 1.800 şi 2.700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Securitatea cibernetică este o prioritate pentru companii, riscurile asociate mediului virtual fiind în continuă creştere. Un cybersecurity manager este responsabil pentru asigurarea aplicării corecte a strategiilor şi planurilor de management al riscului de securitate cibernetică, împreună cu toate părţile implicate, în toate etapele ciclului de viaţă al unui proiect sau produs. Printre cerinţele obligatorii pentru un astfel de rol se numără experienţă în domeniul securităţii cibernetice din orice sector industrial sau servicii de minimum doi ani, cunoaşterea a cel puţin unuia dintre următoarele standarde: ISO21434 sau echivalent, ISA SPICE, cunoaşterea tehnologiilor de securitate utilizate în domeniu (descărcare software securizată, pornire securizată, interfeţe de depanare securizate, stocare sigură a datelor etc.) sau experienţă recentă şi semnificativă în managementul identităţii şi accesului, funcţională şi/sau tehnică. Angajatorii care recrutează pentru astfel de roluri vin din diverse domenii, de la banking, BPO, IT&C la producţie, logistică sau transporturi. Salariul pentru acest rol este între 1800 şi 2700 euro net lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonusuri de performanţă, abonament clinici private de sănătate, extra zile de concediu, acces la cursuri şi traininguri şi posibilitatea de a lucra remote.


Ana Vişian, marketing manager,  BestJobs:

Un cybersecurity manager este responsabil pentru asigurarea aplicării corecte a strategiilor şi planurilor de management al riscului de securitate cibernetică, împreună cu toate părţile implicate, în toate etapele ciclului de viaţă al unui proiect sau produs.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO