TrebuieSaRepornimBusinessul

#trebuiesărepornimbusinessul Cătălin Păunescu, Star Storage: Lucrurile încep să se mişte. S-au reluat discuţiile pentru noi proiecte şi credem că în mai, iunie, lucrurile vor reveni la normal

Videoconferinţa Branduri româneşti pentru revenirea economiei

Cătălin Păunescu, Managing Director, Star Storage

Cătălin Păunescu, Managing Director, Star Storage

Autor: Cristina Bellu

28.04.2020, 14:22 165

Cătălin Păunescu, directorul general al companiei Star Storage, un furnizor de soluţii pentru protecţia şi managementul informaţiilor, consideră că lunile mai şi iunie vor aduce semne de revenire la normalitate pentru businessul pe care îl conduce, în contextul în care compania a început deja să reia discuţiile cu diverse instituţii pentru noi proiecte.

"Pe plan international simţim deja că lumea a început să-şi reia activitatea, s-au reluat discuţiile pentru noi proiecte. Credem că în mai, iunie, lucrurile vor reveni la normal, şi posibil să accelereze chiar", a spus Cătălin Păunescu în cadrul videoconferinţei Branduri româneşti pentru revenirea economiei organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Alte declaraţii:

► Cel mai afectaţi am fost în lunile februarie şi martie, dar spre finalul lunii martie au început să se aşeze lucrurile, iar în aprilie estimăm o creştere de 50% a cifrei de afaceri comparativ cu luna precedentă.

► Pe intern toată lumea vorbeşte de monitorizarea pacienţilor prin platforme de telemedicină. Lucrurile sună bine din acest punct de vedere. Cred că digitalizarea se va accentua foarte mult în zona sistemului de sănătate şi a administraţiei publice.

► Nivelul de curaj în antreprenoriatul românesc a scăzut foarte mult în ultima vreme. Trebuie să vedem câţi antreprenori se gândesc să dezvolte businessul pe termen lung şi chiar să-l tranfere generaţiei următoare. Tendinţa actuală este ca foarte mulţi dintre aceştia să se gândească mai repede la vânzarea businessului.

► Durează timp ca un brand să dobândească o percepţie bună în rândul consumatorului şi necesită resurse de care mulţi antreprenori nu dispun în comparaţie cu companiile mari. Nu este uşori să te lupţi cu ele, iar cu bani puţini nu rezolvi mare lucru.

► Prea mult outsourcing de software poate afecta pe termen lung producţia de software din România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels