Top MBA

Simt mai bine businessul si identifica mai usor oportunitatile dupa absolvire

Simt mai bine businessul si identifica mai usor oportunitatile dupa absolvire
23.03.2009, 22:16 26

Cresterea accentuata a businessurilor din ultimii ani s-a facut cu un pret: managerii nu au avut timp sa se formeze si sa se perfectioneze in acelasi ritm in care crestea piata.

Preocupati de maximizarea profiturilor si de cresterea cotei de piata, managerii romani au ramas in urma din punct de vedere tehnic - si acesta este si unul din cele mai frecvete reprosuri care li se aduc.
Cei mai multi dintre cei care opteaza pentru urmarea unui program de MBA sau Executive MBA vizeaza dezvoltarea abilitatilor de management.
Pe de alta parte, angajatorii care isi finanteaza angajatii pentru urmarea unui master in afaceri vor un return on investment cat mai rapid, mai exact, vor ca activitatea acestora sa fie semnificativ mai buna dupa absolvire.
In esenta, acesta este si scopul programelor de instruire manageriala: sa formeze si sa livreze manageri mai buni, care vad businessul in ansamblu si il inteleg in ansamblu si care sesizeaza oportunitati noi de afaceri si pot sa formuleze o strategie de afaceri.
Printre principalele castiguri identificate dupa absolvire, managerii enumera intelegerea in ansamblu a businessului si a mediului de afaceri, dezvoltarea abilitatilor de a sesiza mai rapid si mai eficient oportunitatile existente pe piata, precum si o abordare strategica a actului de management.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO