Top MBA

Se deschid oportunitati de business

Se deschid oportunitati de business

Click pentru imaginea intreaga

19.03.2008, 21:00 13

Posibilitatile de networking se numara printre cele mai puternice argumente pe care le folosesc scolile de afaceri pentru a atrage candidati, avand in vedere ca o mare parte din beneficiile unui MBA vin de pe urma interactiunii cu alti oameni de business.

Networking-ul este in stransa legatura cu varsta studentilor si cu background-ul lor profesional. Oamenii vor sa fie plasati in niste contexte in care sa poata invata cat mai mult unii de la ceilalti.

Pe primele trei locuri se afla trei programe de Executive MBA, in cadrul carora, in general, varsta studentilor este mai inaintata, gradul de senioritate este mai mare, iar anii de experienta in management mai multi.

Multi dintre absolventi se folosesc de contactele pe care si le fac in timpul unui program de master in afaceri pentru a incheia businessuri, parteneriate sau, pur si simplu, pentru a-si schimba jobul. De asemenea, retele de alumni le permit sa pastreze legatura cu fostii colegi si dupa absolvire.

Pentru o anumita perioada de timp, intri in contact cu alti manageri, cu oameni care au responsabilitati in companiile din care provin si de aici vine un alt mare castig al programelor de instruire manageriala: faptul ca poti invata din experienta altora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO