Supliment ZF Agrobusiness
Carnea de vită Angus, un segment în creştere: „Sectorul premium de carne este cel care rezistă şi în crize. Cel mai mult vindem în HoReCa”
Carnea de vită Angus, un segment în creştere: „Sectorul premium de carne este cel care rezistă şi în crize. Cel mai mult vindem în HoReCa” 15 iul 2022

​Producătorii de carne de vită din rasa Angus spun că nu sunt afectaţi de criză şi incertitudinile de la nivel local şi mondial, românii fiind tot mai dornici să consume carne de vită de calitate.

citește mai mult
Fermele câştigă teren. Plătim scump fiecare roşie
Fermele câştigă teren. Plătim scump fiecare roşie 15 iul 2022

Românii mănâncă 800.000 de tone de roşii într-un an şi importă de peste 100 de ori mai mult decât exportă. După cartofi, cea mai iubită legumă de români este roşia, iar cantitatea consumată este atât de mare încât ar umple depozitele regionale pentru fructe şi legume promise...

citește mai mult
România se usucă şi doar 6% din suprafaţa cultivată cu cereale a fost irigată în S1 2022
România se usucă şi doar 6% din suprafaţa cultivată cu cereale a fost irigată în S1 2022 15 iul 2022

În timp ce 75% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice – moderată, puternică sau extremă –, România a irigat în acest an doar 300.000 de hectare, adică doar 6% din suprafaţa cultivată cu cereale, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

citește mai mult
ZF | Suplimentul Agrobusiness