Special

Reacţia companiilor la creşterile de taxe şi impozite: Kent Orrgren, CEO Worldclass şi preşedinte Romania Active

Reacţia companiilor la creşterile de taxe şi impozite:...
28.09.2023, 12:32 161

► Romania Active, vocea unită a industriei de sănătate, fitness şi activitate fizică din România, care are aproximativ 900 de agenţi economici cu peste1 milion de membri, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la intenţia guvernului de creştere brutală a cotei de TVA aplicată acestui sector de la 5% la 19%. 

► O cotă de TVA de 19% va avea consecinţe negative grave atât asupra industriei, cât şi asupra viitorului sănătăţii naţiunii! O cotă scăzută de TVA este singura cale de urmat pentru un viitor sănătos al naţiunii!

► Romania Active avertizează că o creştere a TVA-ului pentru industria fitnessului va îngreuna promovarea sănătăţii şi bunăstării în rândul populaţiei noastre. În cele din urmă, va face abonamentele mai scumpe şi mai puţin accesibile pentru o mare parte a românilor. Va descuraja micii antreprenori, investitorii locali şi constructorii acestei ţări.

►  Vom vedea o scădere a creşterii industriei, la fel ca în pandemie, şi o creştere a costurilor pentru asistenţa medicală. Operatorii economici din industrie ar trebui încurajaţi să se dezvolte în continuare, astfel încât aceşti bani să revină în economie, potrivit McKinsey Global Institute, care arată că România ar putea adăuga circa 26 de miliarde USD la economie (9% din PIB-ul actual). România va înregistra o creştere a veniturilor la bugetul de stat datorită creşterii industriei sănătăţii şi fitnessului, care va influenţa pozitiv toate industriile. Aproximativ jumătate din aceste beneficii economice anuale provin de la o forţă de muncă mai mare şi mai sănătoasă.

► Cifrele sunt uriaşe. Beneficiile sunt colosale. şi acum este de datoria Guvernului să vadă şi să ia în considerare avantajele dezvoltării în continuare a industriei sportului şi fitnessului şi să menţină TVA-ul pentru acest sector economic la un nivel scăzut. Va contribui astfel la o naţiune sănătoasă şi o economie sănătoasă pentru România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO