Special

Legile învăţământului s-au modificat de 100 de ori în 20 de ani. Ce va fi iarăşi nou?

Programul de guvernare al USL nu are obiective concrete în termeni de creştere economică şi reduceri de taxe

Programul de guvernare al USL nu are obiective concrete în termeni de creştere economică şi reduceri de taxe

Autor: Ioana David

07.05.2012, 00:03 86

Educaţie

  • Deblocarea posturilor din învăţământul superior şi revizuirea cifrelor de şcolarizare;

  • Gestionarea în condiţii optime a examenelor naţionale (reguli stricte de supervizare) şi reducerea abandonului şcolar;

  • Programe de training pentru profesori din bani POSDRU (program care are însă probleme în rambursare);

  • Parteneriate universităţi - companii pentru facilitarea accesului tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii;

  • Finalizarea procedurilor parlamentare pentru Codul educaţiei.


Propunerile Gu­vernului Ponta din domeniul educaţiei sunt multe, însă generale şi fără o indicaţie a modului în care acestea vor fi imple­mentate.

Noul Guvern îşi pro­pune deblocarea postu­rilor din învă­ţământul su­perior, gestionarea "op­timă" a examenelor naţio­nale, parteneriate dintre uni­versităţi şi companii pentru facilitarea accesului tinerilor pe piaţa muncii, dar nu spune cum exact se vor implementa. Ce se va schimba? Ce va face în plus noul Guvern?

Legile învăţământului s-au modificat de peste 100 de ori în ultimii 20 de ani, iar toate aceste schimbări nu au fost de bun augur. Sistemul a livrat anul trecut o generaţie extrem de slab pregătită: rata de promovabilitate a ba­calaureatului a fost de numai 44,5%.

Examenul a mai arătat că pro­fesorii prost plătiţi nu sunt motivaţi de performanţele elevilor. Odată cu nominalizarea Corinei Dumitrescu penru poziţia de ministru, Educaţia a devenit cel mai "discutat portofoliu", lucru ge­nerat de modul în care Dumitrescu şi-a redactat CV-ul şi pregătirea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO